Könyvmegjelenés – Ünnepi könyvhét 2019

  • -

Könyvmegjelenés – Ünnepi könyvhét 2019

Nyáregyháza, hasonlítok rád még én? – címmel jelenik meg Baranyi Ferenc legújabb család és térség történeti könyve a 2019-es Ünnepi könyvhéten.

A könyv id. Baranyi Ferenc emlékirataival kezdődik a nyáregyházi jegyzői szolgálati éveiből a 40-es években. Baranyi Ferenc költő összegyűjtötte a térséggel és édesapjával kapcsolatos írásait, verseit, kiegészítve új gondolataival a térségről. A photoPBaranyi azaz jómagam, mint az egykori jegyző unokája a Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzat segítségével összegyűjtöttem a település archív képanyagát az 1910-1960 közötti időszakából, melyek helyszíneit 2018 folyamán újrafotóztam. Ezek a több idősíkon mozgó fotográfiák illusztrálják a korrajzi és családtörténeti könyvet. A három Baranyi generáció, így dolgozott együtt ebben a munkában.

A könyv megjelenése június elejére várható a HUNGAROVOX kiadó jóvoltából és Baranyi Ferenc költővel (atyámmal) elsőként az Ünnepi könyvhéten dedikáljuk az első példányait az érdeklődők számára. Ennek pontos időpontja és helyszíne hamarosan itt is megosztásra kerül.